Sådan laver du din egen lækre brunch derhjemme

Dette indlæg er finansieret indlæg og indeholder promoverede hjemmesidehenvisninger.

Selvom du må af med flere hundrede kroner på diverse fine caféer, når du bestiller en ”brunch”, behøver det ikke at være en umulig kunst at lave derhjemme. I virkeligheden handler det om at komme ind til ordets kerne, for ordet er efterhånden blevet så almindeligt, at vi måske lidt har glemt, hvad det egentlig betyder. Brunch er en sammentrækning af breakfast og lunch – dvs. al mad, der relaterer sig til morgenmad og frokost faktisk hører sig til i brunch-køkkenet derhjemme.

 

Der er altså meget, man kan vælge at servere, når den står på brunch. Det eneste, der er vigtigt er bare at huske på, at det dækker to måltider, så for en gangs skyld er det helt okay at spise meget.

 

Træf et valg – hvilken brunch skal det være?

For ikke at rode rundt i leverpostejsmadder med agurk og syltetøj på pandekager og chiagrød og knæk-selv nødder, så er det en god idé at træffe et valg, når det kommer til brunchforberedelserne. Som sagt er det eneste reelle krav for at din lækre formiddagsservering kvalificerer sig som brunch – at det isoleret set skal kunne spises enten som frokost eller morgenmad.

 

For eksempel kan du vælge at lave en rigtig amerikanerbrunch. Det inkluderer amerikanske pandekager og sirup, røræg og bacon og hashbrowns. Eller du kan køre en streetsmart og moderne københavnerbrunch. I så fald ville chiagrød, ingefærshots eller rødbedeshots – gerne begge dele, øko-æblejuice, en chorizo-pølse og en solid, kvalitetsost være på sin plads. Eller hvad med en fiskebrunch? Lækre, tynde skiver varmrøget laks, sprød tun, ristede kammuslinger og en god, moden avocado. Du kan selvfølgelig også altid bare vælge at lave en champagnebrunch og så kun servere champagne til din brunch.

 

De sikre valg til et stort bord

En af de vigtigste ting, når du skal lave brunch, er at der skal være et stort udvalg. Derfor kan det også være krævende at skulle lave brunch, og der kan være brug for lidt planlægning i forvejen. Men så længe du ved, hvad du skal lave, er det slet ikke så svært. Hvis du skal gøre dit bord lækkert, må du ikke glemme, at der er nogle ting, der hører sig til ethvert brunchbord. Brød er fx basis for både de fleste morgen- og frokostmåltider. Så bag nogle lækre boller og inkludér lidt rugbrød i brødkurven. Husk en masse frugt og for alt i verden – kaffen!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *