Overvejelserne om aktiv ferie versus afslapning

Der er mange ting at tage stilling til, når du skal vælge ferie sammen med familien. Når først det er lykkedes at fastsætte en dato, så skal I nemlig til at finde ud af, hvor ferien skal gå hen og hvad I skal lave. Verden er kæmpestor, og der er derfor naturligt nok et væld af forskellige destinationer, som I kan vælge imellem. Hvis I skal sidde og gennemgå dem alle, så kommer i aldrig videre. Det kan derfor være en god idé at forsøge at indsnævre, hvad det er i gerne vil lave på ferien, før i vælger, hvor rejsen skal gå hen.

Ferier kan meget groft deles ind i to forskellige kategorier. Der er nemlig ferier hvor man slapper af, daser og laver så lidt som muligt. Men der er også den slags ferie hvor man er fysisk aktiv, og bruger kroppen til at udføre en masse forskellige aktiviteter. Typisk vil de forskellige ferieformer passe godt med vidt forskellige destinationer, og den form for ferie i vælger, vil derfor helt sikkert have stor indflydelse på hvor i bør tage hen. Her kommer fordele og ulemper ved aktiv ferie versus afslapning.

 

For og imod forskellige ferietyper

En afslapningsferie er en klassiker og noget, som rigtig mange børnefamilier vælger at benytte sig af. Dette skyldes, at en daseferie er nem at arrangere og nem at være på. Her kan man ofte vælge et resort eller et turiststed, hvor service og information er i top. Man kan ligge på stranden eller ved poolen hele dagen og nyde god mad og lækre drikkevarer. Denne form for ferie er en perfekt måde til at komme helt ned i gear og lade op. Samtidig kan den dog også være en smule ensformig, og ofte forhindrer de lukkede turistområder en i at se det virkelige samfund udenfor.

En aktiv ferie kan noget på de punkter, hvor daseferien kommer til kort. Hvad end man vandrer, cykler eller noget helt andet, så kommer man på denne type af ferier tættere på naturen og lokalmiljøet. Men man vælger samtidig også en ferie, hvor man hele tiden er udfordret både fysisk og mentalt. Man bliver altså udmattet frem for at genoplade energien. Til gengæld er der mange mennesker som synes, at det at være aktiv er en god måde at rydde hjernen på og faktisk lade op til at komme tilbage til hverdagen igen.